Šéf zahraničního odboru Hradu Kmoníček bude velvyslancem v USA

Šéf zahraničního odboru Kanceláře prezidenta republiky Hynek Kmoníček bude novým velvyslancem ve Spojených státech. Oznámil to prezident Miloš Zeman s tím, že už podepsal jmenovací dektret. Se jmenováním Kmoníčka ale ještě musí souhlasit Washington. Funkce by se Kmoníček měl ujmout příští rok v březnu. Nahradí Petra Gandaloviče.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hynek Kmoníček, ředitel zahraničního odboru Kanceláře prezidenta republiky

Hynek Kmoníček, ředitel zahraničního odboru Kanceláře prezidenta republiky | Foto: Šárka Ševčíková | Zdroj: Český rozhlas

„Pan prezident učinil svůj krok, to znamená, podepsal pověřovací listiny. Pokud jde o další postup, do udělení agremá nebudeme celou záležitost komentovat. Věc se bude týkat již nové administrativy a lze očekávat, že nový český velvyslanec v USA bude ustanoven po lednu příštího roku,“ upřesnil tiskový mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček.

Kmoníček dříve zastával funkci velvyslance v Austrálii a před tím působil jako velvyslanec ČR při OSN. Byl i náměstkem českého ministra zahraničních věcí.

Lukáš Matoška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme