Semifinále se blíží. Hokejoví nadšenci budou moci fandit i na Staroměstském náměstí

Fandit českým hokejistům v boji o medaile na mistrovství světa se bude i na Staroměstském náměstí v Praze. Organizátoři tam na sobotní semifinálové utkání připravují dvě velkoplošné obrazovky a pódium s fanzónou. Atmosféru šampionátu si tak lidé v hlavním městě užijí hned na třech místech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci, hokej, O2 Aréna, Mistrovství světa v hokeji, Praha

Fanoušci, hokej, O2 Aréna, Mistrovství světa v hokeji, Praha | Foto: Filip Jandourek

Fanouškovský areál na Staroměstském náměstí totiž přibude k už existujícím fanzónám v dolní části Václavského náměstí a před O2 arenou.

Program v sobotu začne ve 14 hodin, tedy zhruba hodinu před začátkem zápasu.

„Hodinu vyplní moderátor Martin Dejdar. Budeme se vzájemně hecovat. Bude stage, na které, doufejme, přivítáme i naše medailisty, a budou tam umístěné i dvě velkoplošné obrazovky,“ popsala organizátorka Petra Pavelková.

Lístky na medailové zápasy nabízejí překupníci na internetu až za 12 tisíc

Číst článek

Všechny tři pražské fanzóny se od 15 hodin otevřou také v neděli, kdy týmy zabojují o bronz a večer o zlato. Na velkoplošných obrazovkách se semifinálové a finálové zápasy chystají sledovat lidé také v Ostravě nebo Plzni.

V hale bude fandit premiér, a možná i prezident

Přímo v hledišti pražské O2 areny budou českým hokejistům fandit také někteří tuzemští politici. Třeba premiér Bohuslav Sobotka z ČSSD sleduje mistrovství už od začátku a čtvrteční výhru nad Finskem viděl naživo.

„Atmosféra v hale byla fantastická a výkon byl úžasný. Asi jako všechny mě potěšil výkon Jaromíra Jágra, který jasně ukázal, že i po čtyřicítce může člověk skórovat, což je samozřejmě potěšující pro všechny, kdo už jsme překonali hranici čtyřicítky. A určitě bych potom rád i hráčům osobně pogratuloval,“ svěřil se Českému rozhlasu.

Pokud Češi v semifinále porazí Kanadu, budou bojovat o zlato. V takovém případě by se přišel osobně podívat i prezident Miloš Zeman.

„Teď jsem samozřejmě zvědav, zda se náš tým dostane do finále, a držím mu všechny čtyři palce včetně jednoho bolavého na noze, a zadruhé jsem samozřejmě zvědavý, jaký bude náš soupeř,“ řekl Zeman.

I kdyby ale čeští hokejisté v semifinále prohráli, čeká je ještě utkání o bronz.

Fanzóny v Praze | Foto: Český rozhlas

Simona Bartošová, Evelyna Kulíšková, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme