SFŽP přijímá žádosti o dotace na protipovodňové projekty a zlepšování kvality ovzduší

Přes 12 miliard korun je k dispozici pro žadatele v novém Operačním programu Životní prostředí. Zájemci můžou podávat přihlášky ode dneška. Podpora je určená projektům na snižování rizika povodní, zlepšování kvality ovzduší, zpracování odpadu a ochrany přírody.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ostravské ovzduší ráno 30. ledna 2012

Ostravské ovzduší ráno 30. ledna 2012 | Foto: F. Tichý

“Možní žadatelé jsou zejména obce, města, svazky obcí, kraje, ale i podnikatelské subjekty a neziskové a příspěvkové organizace. První žádosti budou vyhodnoceny na podzim letošního roku a mohou neprodleně zahájit realizaci,“ popisuje ředitel Státního fondu životního prostředí Petr Valdman.

„Nabídka podpor pro všechny subjekty je poměrně pestrá. Celkem máme v těchto prvních 16 výzvách alokováno 12 miliard korun."

Přehrát

00:00 / 00:00

Státní fond životního prostředí ode dneška přijímá žádosti o dotace z první výzvy nového Operačního programu Životní prostředí. Mluvil o tom Petr Valdman, ředitel fondu

Oproti minulému programu mnoho změn nepřibylo. „Z posledního programovacího období jsme si vzali to nejlepší a to jsme implementovali do nového programovacího období. Jedna zásadnější věc je, že žadatelé budou podávat žádost prostřednictvím informačního systému, který spravuje ministerstvo pro místní rozvoj. Žádosti budou podávány pouze elektronicky,“ říká Valdman.

Dotace se většinou pohybuje ve výši 85 procent celkových nákladů. Jsou i projekty, kde je dotace vyšší, ale i menší.

V roce 2013 se nepodařilo vyčerpat 7,5 miliardy. V loňském roce se vyčerpaly všechny finanční prostředky. Letos se podle fondu podaří opět vyčerpat celou částku.

Podmínky dotací a vše potřebné najdou zájemci na stránkách opzp.cz.

ČRo, Nikola Bojčev Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme