Sníh jen tak neroztaje. Celý týden bude mrznout, odhadují meteorologové

V České republice by mělo celý týden mrznout. Od úterý pak můžou noční teploty na některých místech klesnout až k minus 16 stupňům Celsia. Pod nulou ale podle meteorologů zůstanou i denní teploty. Sníh, který v posledních dnech napadl, tak zatím neroztaje.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

sníh, zima, mráz

sníh, zima, mráz | Foto: Fotobanka Pixabay

„Většinou se budou denní teploty pohybovat mezi minus 7 až minus 2 stupni. Sněhová pokrývka, která se vyskytla prakticky na celém území, zůstane zatím ležet,“ potvrdila hydrometeoroložka Milena Ferebauerová.

Sněhu podle ní bude možná i trochu přibývat. „Během nejbližších dní čekáme ještě tak jeden až pět centimetrů nového sněhu, i když to nebude v jedné dávce. Během každého dne to bude tak jeden až dva centimetry,“ doplnila.

Meteorologové očekávají, že sněhu bude přibývat i na horách. Během dne vždy jeden až pět centimetrů. „V nejbližších dnech už sněžení nebude tak intenzivní, jako jsme to měli ve dnech uplynulých,“ řekla Ferebauerová.

Mrazy by se podle odhadů meteorologů mohly začít zmírňovat až ke konci týdne. „V závěru týdne, v neděli, možná potom v pondělí by noční teploty byly většinou kolem minus 5, minus 6 stupňů Celsia a denní teploty kolem nuly nebo jenom slabě pod nulou,“ dodala Milena Ferebauerová.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme