Soud nařídil exekuci na dvojici, která okradla bezdomovce o výhru v loterii

Bezdomovec František, který v loterii vyhrál 30 milionů, stráví Vánoce na ubytovně. Soud mu výhru sice přiznal už na konci léta, peníze přesto dosud nemá. Nedávno tak soudce podle zjištění Českého rozhlasu nařídil exekuci na majetek dvojice, která bezdomovce o peníze připravila.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

U haly ČSTV často přespávají bezdomovci

U haly ČSTV často přespávají bezdomovci | Foto: Honza Ptáček | Zdroj: Český rozhlas

Exekutor chce prodat mimo jiné luxusní vilu s bazénem, kterou si Miroslav Šoška a Jana Černá koupili před čtyřmi lety v pražských Klánovicích. Podle soudního verdiktu si ji ovšem pořídili za peníze bezdomovce Františka.

„Z veřejných zdrojů vyplývá, že soud proti zmíněným dvěma osobám nařídil exekuci. Jejím provedením byl pověřen Exekutorský úřad Kutná Hora. Vymáhaná částka činí více než 25 milionů korun,“ potvrdila mluvčí Exekutorské komory Petra Báčová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bezdomovec František se milionů z loterie stále nedočkal. Vánoce tak stráví na ubytovně

Českému rozhlasu se podařilo s Františkem mluvit, Vánoce prý stráví na ubytovně.

„Žádné peníze zatím nemám, musím čekat,“ povzdechl si. Celou situaci teď řeší s právníkem. Podle Báčové se ale František své výhry jen tak nedočká.

„V tuto chvíli vydané exekuční příkazy nelze realizovat, protože exekuční řízení dosud není pravomocné. Dlužníkům teprve plyne 30denní lhůta k dobrovolnému splnění dluhu,“ vysvětlila.

Dvojice, která bezdomovce okradla, byla na konci léta odsouzena za podvod na šest let vězení. Pár u soudu trval na tom, že výherní los patřil jim a František si vše vymyslel.

Markéta Chaloupská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme