Soud potvrdil podmínku pro svědky, kteří křivě vypovídali v kauze řidiče Půčka

Roční podmíněné tresty pro dva svědky, kteří křivě vypovídali v případu řidiče Marka Půčka, platí. Půček loni v létě na pražském Smíchově autem v opilosti srazil a zabil mladou dívku, při nehodě byl opilý. Oba muži přitom u soudu tvrdili, že řidič vypil jen malé pivo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Náměstí Kinských v Praze, místo autonehody

Náměstí Kinských v Praze, místo autonehody | Foto: Filip Jandourek

Mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 2 Marcela Pröllerová Českému rozhlasu potvrdila, že svědci nevyužili možnost odvolat se.

„Mohu potvrdit, že trestní příkazy v případě obou svědků v kauze pana Půčka jsou pravomocné a vykonatelné,“ uvedla Pröllerová.

Marek Půček si za nehodu, od níž utekl, nyní odpykává šestiletý trest vězení. Městský soud v Praze mu v odvolacím řízení také na deset let zakázal řídit auto.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak často musí české soudy řešit křivé svědectví? Radiožurnál se ptal předsedy Městského soudu v Praze Libora Vávry

Dva jeho kamarádi u soudu uvedli, že Půček večer před nehodou, kdy slavil narozeniny, pil jen malé pivo. Podpořili tak řidičovu výpověď, že v době nehody nebyl opilý, ani pod vlivem drog.

Soudkyně ale při hlavním líčení nechala přehrát kamerové záznamy z restaurace, kde parta mladíků slavila. Z nich je patrné, že Půček pil pivo i tvrdý alkohol a na stole byl zřejmě kokain.

ČRo, Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme