Spolupráce NSS a nové policejní centrály funguje zatím dobře, řekl Zeman komisi

Reorganizace části policie se zatím nijak negativně neprojevila, řekl před sněmovní vyšetřovací komisí nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman. Dotazy komise směřovaly zejména k tomu, jak policie a ministerstvo se státním zastupitelstvím při přípravách reorganizace spolupracovaly.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman (vlevo) a předseda sněmovní komise Pavel Blažek hovoří s novináři

Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman (vlevo) a předseda sněmovní komise Pavel Blažek hovoří s novináři | Zdroj: ČTK

Pavel Zeman byl jedním z prvních kritiků slučování ÚOOZ a protikorupčního útvaru. Obával se zejména možných úniků ze spisů a zdržení při šetření některých kauz.

Po svém výslechu ale uvedl, že spolupráce s vedením Národní centrály proti organizovanému zločinu zatím funguje dobře.

„Nastavili jsme si určitý způsob komunikace, který - předpokládám - budeme dodržovat, takže z tohoto hlediska mám dobrý pocit. Co se týče průběhu vyšetřování nebo prověřování trestních kauz, tak tam se nechám rád přesvědčit o tom, že vyšetřování běží dál a že NCOZ bude iniciativní v zahajování nových šetření,“ řekl nejvyšší státní zástupce novinářům.

Kromě Zemana si ještě členové sněmovní komise pozvali vrchní státní zástupkyni Lenku Bradáčovou a zástupce olomouckého vrchního státního zástupce Pavla Komára.

Mikuláš Klang Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme