Stropnický: USA nás za propuštění Alího Fajáda nijak nekritizují

Spojené státy Česku podle ministra obrany Martina Stropnického (ANO) nijak nevyčítají propuštění Libanonce Alího Fajáda. Stropnický to řekl po bruselské schůzce se svým americkým protějškem Ashtonem Carterem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministr obrany USA Ashton Carter se v Bruselu zdraví s českým ministrem Martinem Stropnickým

Ministr obrany USA Ashton Carter se v Bruselu zdraví s českým ministrem Martinem Stropnickým | Zdroj: ČTK

Carter se podle Stropnického o kauze ani slovem nezmínil a ani v nejmenším nezpochybnil důvěryhodnost Česka jako spojence. Řeč prý naopak byla o vzájemné spolupráci.

„Americký ministr obrany Carter ocenil trend, který jsme nastolili, to znamená více peněz do armádních rozpočtů, více peněz do rekrutace a výcviku, a samozřejmě se také zmínil o naší aktivní účasti v misích, především v Afghánistánu,“ řekl Stropnický.

Česko Fajáda údajně propustilo výměnou za pět českých občanů zadržovaných v Libanonu. Američané ho podezřívají z terorismu. Šok nad tím, že muž podezřelý ze závažných zločinů opustil Česko, v minulých dnech vyjádřila americká ambasáda v Praze i americké ministerstvo zahraničí.

Pelikán se sešel s advokátem Alího Fajáda ještě před rozhodnutím soudu

Číst článek

Ondřej Houska Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme