Tajná Šlachtova zpráva obsahuje podle MF Dnes odposlechy rozhovorů z kauzy Vidkun

Tajná zpráva Roberta Šlachty obsahuje i odposlechy rozhovorů aktérů olomoucké korupční kauzy Vidkun, zjistila Mladá Fronta Dnes. Zpráva exšéfa Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu má podle deníku dokázat, že za sloučením elitních útvarů jsou úzké vazby mezi policejními špičkami, politiky a byznysmeny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Robert Šlachta

Robert Šlachta | Zdroj: ČTK

Čtyřicetistránkový dokument podle detektivů dokazuje, že se policejní představitelé snažili dostat Šlachtu z čela protimafiánského útvaru.

Sám Šlachta MF Dnes řekl, že obsah jeho zprávy jasně ukazuje, že reorganizace policie nebyla zamýšlená tak, jak byla deklarována vedením policie.

Ve zprávě jsou prý odposlechy, které se týkají hned několika vyšetřovaných kauz a také obsazování míst u policie a Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Přímý důkaz proti policejnímu prezidentovi Tomáši Tuhému, jeho náměstkovi Zdeňku Laubemu, který má policejní reorganizaci na starosti, ani ministru vnitra Milanu Chovancovi podle deníku ve Šlachtově zprávě není.

Robert Šlachta | Foto: Český rozhlas

mta, Tereza Chlubná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme