Tomáš Julínek po volební porážce odejde z veřejného života

Ve volebním obvodě Brno-venkov se do Senátu probojoval nestraník, bývalý ředitel Masarykova onkologického ústavu v Brně Jan Žaloudík, který kandidoval za ČSSD. S velkým náskokem porazil obhájce mandátu a někdejšího ministra zdravotnictví Tomáše Julínka z ODS. Po porážce chce ve veřejném životě skončit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Julínek (ODS)

Tomáš Julínek (ODS) | Foto: Štěpán Kotrba

„Nepřišlo tolik voličů, aby bránili reformy. Navíc je těžké se bránit negativní a neférové kampani,“ zdůvodnil příčiny porážky Julínek. Připomněl, že se mluvilo o tom, že jeho protikandidát byl vyhozen z Masarykova onkologického ústavu kvůli jeho údajné intervenci.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáš Julínek v politice končí

„Tomu se těžko brání. O něm se mluví jako o významném onkologovi, zatímco o mně jako o tom, kdo zavedl třicetikorunový poplatek.“ I proto chce bývalý ministr zdravotnictví ve veřejném životě skončit.

„Ještě to nemám úplně rozmyšlené, ale byl to pro mě takový verdikt, že už nemám pokračovat. Motivace pokračovat dál v tomto politickém prostředí už není,“ uvedl Julínek.

Tématu zdravotnictví se ale bude věnovat dál. Odchod z ODS podle něj nepřipadá v úvahu. „Budu dál pracovat na odborných tématech, jen budu víc rozlišovat práci odbornou a politickou,“ uzavřel Tomáš Julínek.

Julínek prosazoval ve vládě Mirka Topolánka reformu spojenou mimo jiné i s poplatky u lékaře. Resort zdravotnictví řídil od září 2006 do ledna 2009.

Igor Maňour, Petr Nováček, Martin Veselovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme