Tropy vydrží do půlky týdne, pak se výrazně ochladí

Tropické počasí vydrží do poloviny příštího týdne. V pondělí může být až 35 stupňů. Od středy se ochladí a teploty budou jen kolem 20 stupňů. Podle meteorologů budou následující čtyři týdny teplotně nadprůměrné až průměrné.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Teplé počasí, horko, vedro, léto, teplo (ilustrační foto)

Teplé počasí, horko, vedro, léto, teplo (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Možná poslední letní víkend je v Česku ve znamení teplot vysoko přesahujících 30 stupňů. Udrží se i zpočátku příštího týdne – v pondělí bude až 35 stupňů a jasno až polojasno, na horách kolem 27. V úterý ještě 31 až 34 stupňů.

Proudění velmi teplého vzduchu od jihozápadu ale ve středu začne v Česku ovlivňovat studená fronta ze západní Evropy. Výrazně se ochladí, bude zataženo až oblačno a na většině území čekají meteorologové déšť.

Nejvyšší denní teploty vystoupí na 17 až 21 stupňů, na východě může být až 25. V noci klesne rtuť teploměru až na 14 stupňů. Do konce týdne teploty přes den v průměru nepřesáhnou 22 stupňů.

Měsíční výhled ČHMÚ ukázal, že v září bude počasí teplotně průměrné až nadprůměrně. Teploty se budou pohybovat kolem 21 stupňů a srážek spadne pravděpodobně nejvíce v týdnech od 31. srpna do 6. září a od 14. do 20. září.

ČRo, msk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme