V dozorčí radě České pošty budou nově i zástupci zaměstnanců, obcí a krajů

Obce a kraje by v budoucnu měly mít lepší přehled o plánech České pošty. Po dohodě s ministerstvem vnitra pošlou své zástupce do dozorčí rady podniku. A nově budou mít svého zástupce v dozorčí radě i zaměstnanci pošty.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká pošta (ilustrační foto)

Česká pošta (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Ke změně, kdy se dozorčí rada rozšíří z 12 na 15 členů, by podle ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD) mělo dojít zhruba do měsíce.

Díky novince by měly mít napříště samosprávy lepší přehled o tom, co pošta chystá. Podle hejtmana Jihočeského kraje Jiřího Zimoly (ČSSD) to doposud bylo složitější.

„Jsou to právě hejtmani krajů, kteří jsou v častém kontaktu se starosty měst a obcí. My jsme první, na které se oni obracejí vždy s tím, když se začnou šířit ať už více, nebo méně podložené fámy ohledně rušení některých poboček. Jsme to právě my, kteří jsme tím nárazníkovým pásmem a dále zjišťujeme informace od vedení pošty,“ poznamenal Zimola

Pošta v současnosti pracuje například na projektu Pošta-partner, v rámci kterého má během deseti let převést na radnice malých obcí nebo místní podnikatele dvě třetiny ze svých 3200 poboček.

„V letošním roce jsme zatím převedli 25 nových partnerů, co se týče plánů, na letošní rok jsme si dali číslo okolo 60 partnerů a toto číslo dodržíme,“ uvedl generální ředitel České pošty Martin Elkan.

„Co chceme, jsou i ty pozitivní případy. Abychom ukazovali veřejnosti, že se není čeho bát, naopak je to zkvalitnění těch služeb. A tyto pozitivní případy chceme komunikovat, ukazovat v obcích, tak aby ten projekt byl úspěšný,“ doplnil Elkan.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme