V kladenské nemocnici leží muž, který se otrávil metanolem. Je ve vážném stavu

Ve vážném stavu leží od nedělného odpoledne v kladenské nemocnici 66letý muž, který se otrávil závadným alkoholem. Testy potvrdily, že šlo o metanol. Dnes na to upozornil ředitel kladenské nemocnice Vladimír Lemon. Případ vyšetřuje policie.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alkohol (ilustrační foto)

Alkohol (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

„Kriminalisté v současné době prošetřují, kde si muž mohl otrávený alkohol obstarat. Vzhledem k tomu, že je vyšetřování na samém počátku, nebudeme zatím poskytovat bližší informace,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Nováková.

Dodala, že jde o muže z Kladenska. Protože je otrávený v kritickém stavu, policisté ho ještě nemohli vyslechnout. Zároveň se budou snažit získat výpovědi svědků, kteří s ním v poslední době přišli do styku.

Takzvaná metanolová aféra vypukla v září 2012 a vyžádala si pět desítek obětí na různých místech republiky. Desítky osob byly hospitalizovány, mnozí otrávení utrpěli trvalé poškození zraku. Policejní pátrání vyústilo v případ s největším počtem obviněných v dějinách české kriminalistiky.

Hlavním aktérům kladla obžaloba, která se ovšem týkala jen období do konce roku 2012, za vinu 38 mrtvých a dalších 79 intoxikovaných, a to i lidí s trvale poškozeným zdravím. Soud potrestal obžalované vysokými tresty včetně doživotí. Kauzy dalších distributorů řeší soudy po celé zemi.

Otravy metylalkoholem | Foto: Český rozhlas

ČTK, Pavla Lioliasová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme