V klobáse od Krahulíka byl úlomek injekční jehly, veterináři nařídili výrobek stáhnout

Státní veterinární správa nařídila stáhnout přes 2 tuny Uherské klobásy Pikok od Krahulíka prodávané v řetězci Lidl. Ve výrobku zakoupeném v Teplicích našla zákaznice úlomek injekční jehly. Obchodní řetězec prodával klobásu od 23. prosince loňského roku a jak večer oznámil, inkriminované šarže výrobku už z prodejen stáhl.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Snídaně zahraničního zpravodaje: bioklobása s biochlebem a biohořčicí

Snídaně zahraničního zpravodaje: bioklobása s biochlebem a biohořčicí | Foto: Gregor Martin Papucsek

„Zakoupený výrobek je možno vrátit zpět a v tuto chvíli probíhá došetřování celého případu,“ řekl Českému rozhlasu Petr Pejchal, mluvčí Státní veterinární správy.

„Pokud by bylo prokázáno porušení zákona o potravinách, pak lze v podobných případech uložit pokutu až do výše 50 milionů korun.“

Identifikace výrobku:
Název: Uherská klobása PIKOK 250 g OA
Výrobce: Krahulík – MASOZÁVOD Krahulčí, a.s., Krahulčí 10, 588 56, Telč, CZ 127
Datum minimální trvanlivosti: 26. 2. 2016 (šarže 7230); 2. 3. 2016 (šarže 7304)
Množství: 2 100 kg
Pramen: Státní veterinární správa

Společnost Krahulík vyrábějící párky, salámy a uzená masa patří do koncernu Agrofert vlastněného ministrem Andrejem Babišem z hnutí ANO. Mluvčí Agrofertu Karel Hanzelka uvedl, že firma teď zjišťuje, jak se jehla do výrobku dostala.

„Věnujeme tomu veškerou pozornost, je to pro nás velkým překvapením. Veškeré výrobky procházejí detektorem kovů, takže velmi pravděpodobně muselo dojít k selhání detektoru,“ řekl Hanzelka Českému rozhlasu.

"V osmnáct hodin by již měly být všechny výrobky těchto šarží ze všech 230 prodejen staženy. V sobotu ráno proběhne opakovaná kontrola na všech prodejnách," uvedl řetězec v páteční tiskové zprávě.

Krahulík vyrábí uzeniny v Krahulčí u Telče od roku 1928, soustředí se hlavně na trvanlivé uzeniny. Jako hlavní produkt uvádí pršuty - tepelně neopravovaná sušená masa.

ČTK, Denisa Šindlerová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme