V párcích Čertíci byl dvoucentimetrový úlomek jehly. Veterináři nález prošetřují

Veterináři prověřují nález dvoucentimetrového úlomku jehly v uzenině Čertíci z Kosteleckých uzenin. Letos jde o druhý případ, úlomek jehly se v lednu našel také ve výrobku od Krahulíka. Obě firmy patří do koncernu Agrofert ministra financí a předsedy hnutí ANO Andreje Babiše.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V párcích Čertíci byl dvoucentimetrový úlomek jehly (ilsutrační foto)

V párcích Čertíci byl dvoucentimetrový úlomek jehly (ilsutrační foto) | Foto: Kostelecké uzeniny

V prvním případě se úlomek jehly dostal do klobásy od Krahulíka nejspíš kvůli chybě detekčního zařízení. Nyní firma uvedla, že může jít o úmyslné poškozování značky.

„Prakticky vylučujeme, že k pochybení došlo na naší straně. Dle skutečností provázejících tuto kauzu bohužel nemůžeme vyloučit, že se jednalo o úmyslnou manipulaci s cílem poškodit naši značku," sdělil za Agrofert Jan Pavlů.

Veterináři v Kosteleckých uzeninách prověřili proces výroby i detektor kovů. Kontrola neprokázala chybu u výrobce, uvedla dnes Státní veterinární správa v tiskové zprávě.

V párcích Čertíci byl dvoucentimetrový úlomek jehly | Foto: Státní veterinární správa ČR

„Výrobce předložil úředním veterinárním lékařům servisní zkušební protokoly ke konkrétnímu detektoru na balicí lince," sdělil mluvčí veterinární správy Petr Pejchal.

Detektor měl by podle něj odhalit předměty z nerezové oceli od velikosti šesti milimetrů, u železa a neželezných kovů i menší.

Maso pocházelo z bourárny v Kostelci a provozu ve Vodňanech. Na kus jehly ve výrobku upozornil zákazník. Jídlo mělo datum spotřeby do 27. února 2016, uzeniny se prodávaly ve 400gramových vaničkách.

Na začátku ledna nařídila veterinární správa stáhnout 2,1 tuny klobásy Pikok od Krahulíka prodávané v řetězci Lidl. Ve výrobku zakoupeném v Teplicích nahlásil zákazník také úlomek injekční jehly. Veterináři tehdy přikázali, aby se z prodeje stáhlo 8400 kusů tohoto výrobku.

Společnosti v koncernu Agrofert | Foto: Český rozhlas

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme