V Tříkrálové sbírce se vybrala rekordní částka, více než 89 milionů korun

Na účtu tradiční Tříkrálové sbírky se letos objevila rekordní suma – dárci přispěli více než 89 miliony korun. V loňském roce se vybralo o 6,5 milionu méně. Po celé republice se do sbírky zapojilo přes 20 tisíc kolednických skupin, tedy o zhruba tisíc více než loni. Lidé mohli pomoci také skrze dárcovské SMS nebo bankovní převod.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kvůli epidemické situaci v Česku zatím letos koledníky v ulicích nepotkáte

Kvůli epidemické situaci v Česku zatím letos koledníky v ulicích nepotkáte | Foto: Gabriela Hauptvogelová | Zdroj: Český rozhlas

„Hlavně aby to pomohlo dětem, pro které to je,“ přáli si malí koledníci, kteří se zúčastnili velkého tříkrálového průvodu v Plzni. Podobné se konaly i v dalších sedmi městech.

Nejvíc peněz se nakonec podařilo vybrat v Olomouci, téměř 24 milionů korun. Zhruba o tři miliony nižší výtěžek měla brněnská diecéze.

Tříkrálová sbírka má v České republice už patnáctiletou tradici. Zhruba 65 procent vybraných prostředků se vrátí do jednotlivých regionů, kde pomůžou například lidem v nouzi, hendikepovaným, nemocným nebo seniorům.

Deset procent příspěvků půjde do ciziny. Část peněz skončí také ve fondu, ze kterého potom Charita ČR během roku pokrývá nenadálé události.

Tříkrálová sbírka v Karlových Varech | Foto: Farní charita Karlovy Vary

Alžběta Havlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme