Ve středu se v Česku výrazně ochladí. Na horách začne padat sníh

Ačkoliv teď je venku teplo, ve středu se citelně ochladí a na horách začne sněžit. Do Česka přichází od západu studená fronta, která ovlivní počasí po celé republice. V souvislosti s příchodem studené fronty varují meteorologové před silným větrem, který od úterního večera zasáhne především Čechy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zadní kola prokluzují

Zadní kola prokluzují | Foto: Jan Rosenauer

Ještě dnes bude přes den 15 až 19 stupňů, na východě země až 21 stupňů. V úterý se nejvyšší denní teploty vyšplhají jen na 12 až 16 °C. Ve středu pak bude jen 7 až 11 stupňů. Ve výškách nad 800 metrů se dá očekávat déšť se sněhem nebo sněžení.

„Na horách může sněhu napadnout docela hodně. Hlavně v Krkonoších, Jeseníkách a v Beskydech,“ potvrzuje meteorolog Štefan Handžák.

Sněhu může napadnout až 15 centimetrů, podle všeho ale nevydrží. „Podle dlouhodobých průměrů trvalý sníh přichází po 20. listopadu. Drží se pak zhruba do konce dubna,“ říká meteorolog Jaroslav Chalupa z Lysé hory v Beskydech.

Silný vítr by měl foukat hlavně v Čechách a na Vysočině. „V oblasti fronty očekáváme nárazy od 20 do 25 metrů za sekundu. To je až do 90 kilometrů za hodinu. Ojediněle se mohou vyskytnout nárazy větru až do 30 metrů za sekundu, tedy do 108 kilometrů za hodinu,“ upozorňuje meteorolog Stanislav Racko.

Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme