Vedro v sobotu vystřídají bouřky, nejsilnější budou v Čechách

Silné bouřky hrozí od sobotního odpoledne a během noci na neděli na celém území republiky. Intenzivní mohou být zejména v Čechách a na Českomoravské vrchovině, upozornili meteorologové v aktuální výstraze.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bouřky do Česka v sobotu přinese studená fronta, která bude postupovat od západu.

„Nejintenzivnější projevy předpokládáme v Čechách a na Českomoravské vrchovině v pozdějších odpoledních a podvečerních hodinách," řekl Jan Doležal z Českého hydrometeorologického ústavu. Cestou na Moravu pak bude bouřková činnost během noci na neděli zvolna slábnout.

Meteorologové upozorňují, že bouřky mohou provázet nárazy větru o rychlosti až 90 kilometrů v hodině. Objevit se může i krupobití a přívalový déšť s ojedinělými krátkodobými úhrny kolem 50 milimetrů.

Přechod bouřkové fronty ukončí současná tropická vedra. Zatímco zítra ještě odpolední teploty vystoupí na 32 až 36 stupňů, v neděli zůstane obloha zatažená, na většině území s deštěm a přeháňkami, a teploměr ukáže 22 až 26 stupňů. V pondělí pak bude polojasno a oblačno s teplotami 21 až 25 stupňů.

Výstraha před bouřkami | Foto: Český rozhlas

PŘEDPOVĚĎ POČASÍ

Číst článek

ČRo, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme