Veleba: Cestu příznivců Zemana do Prahy platily organizace SPO, chtěli jsme podpořit prezidenta

Autobusy vypravené 17. listopadu do Prahy na podporu prezidenta Miloše Zemana si zaplatí jednotlivé krajské organizace Strany práv občanů. Českému rozhlasu to řekl senátor a předseda strany Jan Veleba. Prohlídku neveřejných prostor Hradu, kterou pro asi 80 lidí zorganizoval kancléř Vratislav Mynář, označil Veleba za chybu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Veleba

Jan Veleba | Foto: Filip Jandourek

Vedení Strany práv občanů podle Jana Veleby doporučilo krajským organizacím, aby se manifestace na Albertově zúčastnily. Způsob dopravy už pak byl podle Veleby na nich.

„Ze 14 krajů vypravily autobus po jednom ze sedmi krajů a myslím, že ze Zlínského kraje byly vypraveny autobusy dva. Platily to krajské orgány ze svého skromného rozpočtu. A nevidím na tom nic divného,“ uvedl Veleba, který tak reagoval na pořad České televize Reportéři ČT.

Přehrát

00:00 / 00:00

Některé účastníky akce na podporu prezidenta Zemana 17. listopadu v Praze na Albertově svážely i autobusy, které objednala SPO. Její předseda Jan Veleba byl hostem ČRo

Dodal, že Strana práv občanů chtěla takto podpořit prezidenta Miloše Zemana. „Po tom, co se na Albertově stalo loni, ta mezinárodní ostuda, smršť vajec na pana prezidenta a jeho hosty. Kraje proto přirozeným způsobem oslovily členskou základnu,“ poznamenal.

Česká televize, jejíž reportér se dostal do jednoho z autobusů, informovala, že autobusy byly vypravené také z Osvětiman, odkud pochází hradní kancléř Vratislav Mynář. Ten pak asi 80 účastníkům zájezdu zajistil i prohlídku neveřejných prostor Hradu, kam se dostali bez jakýchkoliv bezpečnostních prohlídek.

„Pokud tam nebyla bezpečnostní prohlídka, v pořádku to asi není,“ přiznal předseda SPO Jan Veleba.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme