Vláda schválila tarify odměňování státních zaměstnanců

Odměňování pedagogů se bude řídit i tím, jestli mají příslušnou kvalifikaci. Nařízení, která mění platové tarify ve státní správě přijala vláda. Pedagogové budou mít k dispozici dvě samostatné tabulky, ty mají šestnáct platových tříd.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Drábek

Jaromír Drábek | Foto: Alžběta Švarcová | Zdroj: Český rozhlas

Tarifní platy o deset procent klesnou také hasičům, policistům nebo příslušníkům vězeňské služby. Stejně na tom budou i vojáci z povolání.

„Návrh vyplýval z návrhu ministerstva vnitra a obranu. U ozbrojených složek dochází ke snížení jednotlivých položek o deset procent tak, aby bylo možné naplnit úsporná opatření, která si vláda předsevzala se zachováním platových postupů u ozbrojených složek tak, jak bylo dosud zvykem,“ uvedl ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek

Podle Drábka tak vláda vyšla vstříc odborářům.

„U zaměstnanců státní a veřejné správy vláda vyhověla požadavkům odborů a zachovala platové tarifní tabulky v nezměněné podobě s jedinou výjimkou, a to jsou platové tabulky pro pedagogické pracovníky, které byly upravené směrem nahoru,“ uvedl Drábek.

Václava Marešová, Lukáš Vincourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme