Voda v kuřecích řízcích, vepřové místo krůtího. Inspekce našla další falšované výrobky

Státní zemědělská a potravinářská inspekce odhalila při kontrolách obchodních řetězců několik falšovaných masných výrobků, převážně z Polska. Buď v nich byla voda, kterou výrobce neuvedl na obalu, nebo šlo o záměnu druhu masa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Falšované masné výrobky z dovozu

Falšované masné výrobky z dovozu | Foto: SZPI

Některé konzervy zase obsahovaly méně masa, než stálo na obalech. Šlo například o krůtí maso značky Werblinski, prodávané v Kauflandu.

Ve výrobku mělo být skoro 60 procent masa, avšak analýza prokázala jen necelých 50 procent. Podobné to bylo u Chalupářského vepřového masa Pikok z Lidlu.

„Mezi další závadné výrobky patřily například ty, kdy byla u kuřecích prsních řízků zjištěna přidaná voda, aniž to bylo deklarováno na obalu, nebo šunkové výrobky BEST od polského výrobce Na jejich obalu bylo na obalu uvedeno, že se jedná o krůtí, respektive kuřecí výrobek, analýza ale potvrdila přítomnost nedeklarovaného vepřového masa,“ přiblížil mluvčí Potravinářské inspekce Pavel Kopřiva.

SZPI nařídila dosud nevyprodané závadné šarže stáhnut z tržní sítě a s kontrolovanými osobami zahájí podle Kopřivy správní řízení o uložení pokuty.

Na falšované masné výrobky odhalené inspektory SZPI se podívejte v galerii.

Vlasta Gajdošíková, mta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme