Vrchní soud vrací Rittigovu žalobu na protikorupční fond k městskému soudu

Vrchní soud v Praze dnes vrátil k novému projednání žalobu Ivo Rittiga na Nadační fond proti korupci. Podle soudkyně Romany Vostrejšové obsahuje předchozí rozsudek formální chyby. Rittigovu žalobu odmítl městský soud loni v červnu. Rittig chce po fondu odškodnění za tvrzení, které ho spojuje s tunelováním pražského dopravního podniku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ivo Rittig jde k výslechu

Ivo Rittig jde k výslechu | Foto: Filip Jandourek

Advokát nadačního fondu Petr Kočí očekává, že i budoucí rozhodnutí dá fondu za pravdu.

„Vrchní soud nerozporoval závěry městského soudu, pouze shledal nějaká formální drobnější pochybení. Není to tedy žádná tragédie. My věříme, že městský soud poté, co se k němu věc vrátí, vynese obdobné rozhodnutí, jako už vynesl,“ věří Kočí.

Podle Rittigova obhájce Ladislava Jirky odvolací soud lobbistovi vyhověl tím, že prvoinstanční rozsudek zrušil:

„V tomto ohledu to hodnotíme tak, že soud vyhověl odvolání. Takže je to úspěch. Bohužel věc se vrací na samý začátek, kdy bude patrně znovu prováděno dokazování a řízení před soudem prvního stupně.“

Loni v červnu prvoinstanční soud nedal Ivo Rittigovi za pravdu.

Nadační fond proti korupci na svých webových stránkách tvrdil, že kolem pražského dopravního podniku existuje organizovaná skupina lidí, která z něj vyvádí peníze. Jdou třeba z dodávek náhradních dílů, pohonných hmot nebo z výroby jízdenek. V tunelování podle fondu figuruje i firma napojená na Ivo Rittiga.

Filip Titlbach Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme