VŠE kritizuje postup akreditační komise, prý poškozuje její dobré jméno

Vysoká škola ekonomická kritizuje Akreditační komisi za to, že zveřejnila návrh omezit akreditaci čtyřem magisterským oborům Národohospodářské fakulty. Podle vedení školy to škodí nejen fakultě, ale celé škole. Na druhou stranu je vedení VŠE přesvědčeno, že komise nakonec akreditace neomezí a studenti se budou moci hlásit i na nyní ohrožené obory.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vysoká škola ekonomická, student, školství, výuka (ilustrační foto)

Vysoká škola ekonomická, student, školství, výuka (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Podle vedení Vysoké školy ekonomické měla komise veřejně vystoupit až ve chvíli, kdy by o omezení akreditace bylo rozhodnuto.

Vedení vadí také to, že komise zveřejnila své stanovisko dříve, než o něm školu oficiálně informovala. Podle jejího prorektora Petra Dvořáka může takový postup školu poškodit naštěstí jen krátkodobě, protože jinak je prý VŠE stabilní.

„Každá informace, která zazní v médiích takto zkrácená, řekl bych i trochu nepřesná, školu neoprávněně poškozuje. Nicméně si myslím, že pro její budoucnost či kvalitu výuky to nebude mít významný dopad,“ tvrdí Dvořák.

Přehrát

00:00 / 00:00

VŠE kritizuje Akreditační komisi za zveřejnění návrhu zrušit akreditaci čtyř oborů Národohospodářské fakulty. Víc o tématu s Květou Moravcovou

Vysoká škola ekonomická neočekává, že by studenti žádali o přesuny z Národohospodářské fakulty na jiné, i když by zřejmě měla.

Českému rozhlasu se podařilo natočit rozhovor se studentem, který právě o tomto uvažuje. Podle jeho názoru by mohl už samotný návrh omezení akreditace magisterských oborů poškodit dobré jméno vysoké školy jako celku.

Čtyři obory na VŠE možná přijdou o akreditace. Nesměly by přijímat studenty

Číst článek

Jiný student naopak věří, že informace o možném omezení akreditace nepřidají celkovému vnímání školy, ale výrazně ji neohrozí. On sám považuje Vysokou školu ekonomickou za dobrou školu.

„Myslím si, že mě škola připravila velmi kvalitně a co se týče mého know-how v podnikání, tak si vědomostí, které jsem na škole nabyl, velmi vážím,“ říká.

Oba studenti se rozhodli neuvádět své jméno.

O tom, zda Národohospodářská fakulta Vysoké školy ekonomické přijde o akreditace pro čtyři magisterské obory, rozhodne Ministerstvo školství. Má na to 120 dní.

Akreditační komise fakultě vytýká především personální nedostatky. Pokud by komise akreditace skutečně omezila, fakulta by na obory nesměla přijímat nové studenty.

Květa Moravcová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme