Vyřazení z registru hrozí 200 tisícům aut. Majitelé je mohou přihlásit do konce roku

Více než 200 tisícům vozidel uloženým dlouhodobě v depozitu hrozí na konci roku úplné vyřazení. Pokud se jejich majitelé během prosince nedostaví na úřad, už své vozidlo nikdy nepřihlásí. Ministerstvo dopravy se tak snaží registr vozidel aktualizovat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Parkoviště, nákupní centrum

Parkoviště, nákupní centrum | Foto: Michaela Vydrová

„Důležité je, aby zpozorněli především motoristé, kteří auto vyřadili už před polovinou roku 2013 a od té doby na úřadu nebyli. Potom už ho můžou mít v tom režimu na neomezeně dlouhou dobu, to dříve nebylo,“ upozornil mluvčí ministerstva dopravy Tomáš Neřold.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ministerstvo dopravy chce aktualizovat registr vozidel. Kolika autům hrozí na konci roku úplné vyřazení, zjišťoval Luděk Hubáček

„Stačí s sebou vzít průkaz totožnosti, velký technický průkaz k vozidlu a pak se pouze vyplní příslušný formulář,“ doplnil.

Úředníci budou požadovat také čestné prohlášení o tom, na jaké adrese vozidlo stojí a jakému účelu slouží. Je nutné jednorázově zaplatit 200 korun.

Se všemi potřebnými doklady musí přijít také řidiči, kteří své registrační značky ukládali do depozitu v loňském roce.

„Lhůta je do konce letošního roku, tedy roku 2015. Do té doby mají dojít na úřad. Pokud to neudělají, riskují buď finanční sankci, nebo dokonce administrativní zánik vozu,“ dodal Tomáš Neřold.

Do 31. prosince, kdy je naposled před případným zánikem možné na registru řidičů získat razítko, zbývá 25 pracovních dní.

Po českých silnicích jezdí víc starých aut než před deseti lety

Číst článek

Luděk Hubáček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme