Z účetní se vypracovala na šéfku premiérova kabinetu. Pak přivodila jeho pád

Začínala jako účetní, pak se ale dostala do politiky. A právě tam ještě jako Jana Nagyová udělala kariéru. Postupně se vypracovala až na šéfku premiérova kabinetu. A pro tehdejšího premiéra Petra Nečase se stala osudovou ženou. Sblížil se s ní natolik, že si ji vzal. Ještě před tím ale Nagyová, nyní už Nečasová, stála za pádem jeho vlády.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jana Nagyová

Jana Nagyová | Foto: YouTube. com

Jana Nečasová pochází ze Sokolovska. Původně pracovala jako prodavačka v kantýně a mzdová účetní v podniku Chodos v Chodově. V Karlových Varech se pak stala oblastní manažerkou ODS a byla i asistentkou senátora Vladimíra Kulhánka.

Petru Nečasovi ještě jako ministrovi práce a sociálních věcí vedla kancelář od roku 2006. Později se stala i šéfkou jeho vládního kabinetu. Zlom přišel loni 12. června, kdy ji u ní doma v rámci rozsáhlé akce zadrželi detektivové ÚOOZ.

Přehrát

00:00 / 00:00

Životní dráhu Jany Nečasové, obžalované ze zneužití Vojenského zpravodajství, přiblížila redaktorka Veronika Hlaváčová

Olomoucký vrchní státní zástupce Ivo Ištvan pak oznámil, že policie Janu Nagyovou obvinila mimo jiné ze zneužití Vojenského zpravodajství.

„Byly sledovány konkrétní fyzické osoby, přestože k tomuto postupu nedal souhlas ministr obrany, jak vyžaduje zákonné ustanovení o zpravodajských službách,“ sdělil tehdy Ištvan.

Někdejší šéfka vládního kabinetu se dostala do vazby. Petr Nečas, který později přiznal jejich milenecký vztah, loni v červnu oznámil, že se vzdává premiérského křesla.

Jana Nečasová, dříve Nagyová, stane před soudem v kauze Vojenského zpravodajství

Číst článek

„Chci zdůraznit, že jsem si vědom své politické odpovědnosti, a vyvozuji z ní tyto důsledky – podám demisi na pozici předsedy vlády,“ prohlásil Nečas.

V případu údajného zneužití Vojenského zpravodajství čelí obžalobě vedle Jany Nečasové další tři lidé - bývalí šéfové vojenské tajné služby Milan Kovanda a Ondrej Páleník a zpravodajec Jan Pohůnek.

Veronika Hlaváčová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme