Z vraždy podezřelý Američan Dahlgren zůstane ve vazbě. Soud zamítl jeho stížnost

Krajský soud v Brně zamítl stížnost Američana Kevina Dahlgrena proti uvalení vazby. Muž, který je podezřelý z vraždy svých čtyř příbuzných, si tak na začátek procesu počká v brněnské vazební věznici.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nebezpečný podezřelý Kevin Dahlgren

Nebezpečný podezřelý Kevin Dahlgren | Foto: Policie ČR

O vazbě rozhodl brněnský městský soud na konci srpna, Dahlgren však proti ní podal stížnost. Chtěl být stíhaný na svobodě a nabízel kauci.

Stížnost dostal Krajský soud v Brně minulý týden. „Mohu potvrdit, že k 1. 10. byla jeho stížnost zamítnuta krajským soudem,“ řekla Českému rozhlasu mluvčí soudu Simona Tesařová.

Doplnila, že Dahlgren bude dál ve vazbě a zároveň bude pokračovat vyšetřování. „Protože do současné doby nebyla podána na jeho osobu obžaloba,“ uvedla Tesařová.

České úřady Dahlgrena podezírají z toho, že v roce 2013 brutálně zavraždil svoji sestřenici, jejího manžela a jejich dva syny. U rodiny bydlel a v Česku se živil jako učitel angličtiny.

Po činu Američan odjel do Vídně na letiště a vrátil se za oceán. Po příletu do Washingtonu ho zadržela americká policie.

Vydání Dahlgrena do Česka povolily americké soudy, řízení však zdržely výhrady Dahlgenových obhájců. Nakonec Američan do ČR přiletěl 31. srpna.

Za čtyřnásobnou vraždu hrozí Kevinu Dahlgrenovi 15 až 20 let vězení nebo výjimečný trest. Podle české policie jsou důkazy proti němu jasné, pochybnosti však panují ohledně motivu.

ČRo, Vlasta Gajdošíková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme