Začátek víkendu přinese přeháňky a déšť, v neděli se vyjasní a ochladí

V příštích dnech nás čeká proměnlivé počasí, na obloze se bude střídat jasno a oblačno a podle předpovědi ČHMÚ bychom se měli dočkat i dešťových přeháněk. Postupně se bude i ochlazovat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mraky, počasí (ilustrační foto)

Mraky, počasí (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Dnes odpoledne bude oblačno až zataženo. Ojediněle, v jižních Čechách, na Moravě a ve Slezsku místy přeháňky nebo bouřky. K večeru na západě a severu Čech ubývání oblačnosti. Nejvyšší teploty 24 až 28, na Moravě a ve Slezsku 28 až 33 °C.

V pátek počítejte s polojasnou až oblačnou oblohou a jen ojedinělými přeháňkami nebo bouřkami, které se ale na jihu a jihovýchodě území mohou objevit častěji. Noční teploty 18 až 14 stupňů, odpolední vystoupí na 27 až 31, na jihovýchodě až na 33 °C.

V sobotu bychom se měli ze zamračené oblohy dočkat přeháněk nebo občasného deště, místy i bouřek. K večeru mají od západu srážky ustávat a ubývat bude i oblačnost. Nejnižší noční teploty 20 až 16, nejvyšší denní 26 až 30 °C, na východě místy kolem 32 stupňů.

Neděle už bude slunečná, oproti minulým dnům se ale ochladí. V noci se teploty budou pohybovat mezi 15 až 11 °C, odpoledne vystoupí nejvýše na 21 až 25 °C.

V pondělí počítejte zprvu s polojasnou oblohou, která se ale od západu postupně zatáhne. Na většině území se vyskytne občasný déšť nebo přeháňky, ojediněle mohou přijít i bouřky. Noční teploty 16 až 12, odpolední 22 až 26 °C.

Teplota vodních ploch v Česku se pohybuje od 22 °C (Pastviny) do 26 °C (Nové Mlýny). Hracholusky mají stejně jako třeba Lipno nebo Seč 23 stupňů, Máchovo jezero a Slapy jsou o stupeň teplejší.

Přímořská letoviska: Ve Varně teplota vzduchu dosahuje 28 °C, moře má 25 stupňů, v Dubrovníku mají 32 °C a moře je prohřáté na 28 stupňů. Obdobné je to i na Sicílii nebo Kypru, na Krétě je teplota vzduchu i moře o dva stupně nižší.

mta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme