Začíná pátý ročník autobusové Kavárny Potmě, vybrané peníze pomůžou nevidomým

Kavárna Potmě dnes v Praze přivítala první hosty. Zatemněný autobus, ve kterém obsluhují nevidomí, spadá pod projekt Světluška Nadačního fondu Českého rozhlasu. Autobusová kavárna bude na náměstí Jana Palacha do čtvrtka, pak se vydá na cestu republikou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Autobusová Kavárna Potmě vyráží už na svou pátou cestu

Autobusová Kavárna Potmě vyráží už na svou pátou cestu | Foto: Filip Jandourek

Až do září se tak s Kavárnou Potmě můžete potkat v dalších městech – například ve Zlíně, v Ostravě, Pardubicích nebo v Jičíně.

Ředitel Nadačního fondu Českého rozhlasu Přemysl Filip vysvětlil, jak se v zatemněném prostoru kavárny mění role vidících a nevidomých:

„Vidící se najednou stávají těmi, co musí být asistováni, co musí být paradoxně obslouženi těmi nevidícími, kteří se naopak v té naprosté tmě bezvadně vyznají a jsou schopni veřejnost doprovodit ke stolu, připravit jim kávu, odpovědět jim na jakékoliv otázky a zase je bezpečně z autobusu vyvést.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Kávu si v zatemněném autobuse dala i reportérka Eliška Malínská

Návštěvou Kavárny Potmě lidé přispějí Světlušce 140 korun a jako vzpomínku na nevšední zážitek si odnesou hrneček s logem Světlušky a placku se světluščím motivem.

Autobusová Kavárna Potmě vyráží už na svou pátou cestu | Foto: Filip Jandourek

Kavárna Potmě - trasa autobusu v roce 2016 | Foto: Český rozhlas

Eliška Malínská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme