Žádnou práci pro Šlachtu v resortu nemám, říká ministr vnitra Chovanec

Pro bývalého ředitele Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Roberta Šlachtu nemá ministerstvo vnitra žádné pracovní místo. Řekl to šéf resortu Milan Chovanec z ČSSD. Šlachta odešel do civilu po 26 letech ke konci června, protože nesouhlasil s chystanou reorganizací policie.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Odcházející šéf ÚOOZ Robert Šlachta

Odcházející šéf ÚOOZ Robert Šlachta | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Podle Chovance o žádné jiné místo Robert Šlachta nepožádal: „Pokud by se pan Šlachta rozhodl vrátit k policii, tak se musí spojit s policejním prezidentem. Přesně podle zákona, nic tomu nebrání.“

„On se takto může de facto takto rozhodnout po dobu několika let. V rámci resortu já jiné místo, které bych nabízel panu Šlachtovi, nemám. Pokud se rozhodne využít nabídky některého jiného resortu, tak je to jeho rozhodnutí,“ dodal Chovanec.

Robert Šlachta dnes Českému rozhlasu potvrdil, že žádnou pracovní nabídku od nikoho nedostal. Chtěl by ale dál pracovat ve státní správě. Na úřad práce se chystá ve čtvrtek.

Šéf BIS Lang skončí. Požádal o odchod ze služby, uvedl Chovanec

Číst článek

Robert Šlachta odešel z policie ke konci června, protože nesouhlasil s její plánovanou reorganizací, při které se má sloučit protimafiánský útvar s protikorupční policií. Na úřad práce se Šlachta chystá ve čtvrtek. Jak také řekl Českému rozhlasu, žádnou pracovní nabídku zatím od nikoho nedostal.

„Opakovaně říkám, že bych samozřejmě pro stát chtěl fungovat a chtěl bych pracovat pro stát. Pokud by nějaká nabídka přišla – myslím, že nepřijde, protože jméno Šlachta není úplně vnímáno pozitivně – tak pokud by nějaká nabídka přišla, tak podle toho bych se rozhodoval,“ poznamenal Šlachta.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme