Zájem o úklidové služby roste, lidé chtějí před Vánoci vyčistit koberce

Zájem Čechů o úklidové služby před Vánoci každý rok prudce stoupá. Domácnosti nejčastěji chtějí vyčistit koberce nebo podlahy. Tržby firem, které tyto služby poskytují, mohou vzrůst až na dvojnásobek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úklid, práce, čištění

Úklid, práce, čištění | Foto: Fotobanka RGBStock

Některé společnosti přijímají až stovky objednávek denně. Profesionálové zvládnou vyčistit byt nebo celý domů do několika hodin.

„Patří tam nejvíce mytí oken, generální úklid kuchyně, koupelen, skříní, knihoven, tepování koberců nebo sedaček a všechny úklidové práce, které se při běžném úklidu nedělají. Posily nabíráme již v září, abychom je důkladně vyškolili,“ říká ředitel firmy Moje Hospodyně Šimon Prokop.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zájem Čechů o úklidové služby před Vánoci roste. Tržby firem tak mohou stoupnout až na dvojnásobek. Natáčel redaktor Jan Beneš.

Společnosti si za jednorázové služby účtují v průměru 200 až 400 korun za hodinu. Záleží ale na rozsahu práce a počtu lidí, kteří dům nebo byt uklízejí.

Naopak u pravidelných úklidových služeb jsou ceny podstatně nižší.

„Zvýšení tržeb zaznamenáváme, ale asi to nebude jako u klasické úklidové firmy, která se primárně zabývá jednorázovými úklidy. Jsme orientováni převážně na celkovou, pravidelnou péči o domácnost,“ dodává Prokop.

V posledních dvou až třech letech se podle odborníků objednávky domácností výrazně změnily. Dříve lidé požadovali od profesionálů hlavně čištění oken nebo koberců, v současnosti mají větší zájem o generální úklid spojený s nadstandardními službami. Podle vedení firmy Úklid Express jde například o ošetření stěn speciálními nátěry.

„Klienti si žádají klasické úklidové práce a služby. Druhou věcí jsou doplňkové služby. Není to jenom klasické čištění čalouněného nábytku a koberců, ale jsou to třeba i antibakteriální povrchy, které jim dávají pocit absolutního úklidu,“ vysvětluje zástupce firmy Úklid Express.

Kvůli zvýšené poptávce musí domácnosti počítat s tím, že si před Vánoci na příjezd úklidových profesionálů několik dní počkají. Některé firmy proto přijímají objednávky i mezi vánočními svátky.

Jan Beneš, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme