Zatím jsem neslyšel argument, proč změny v policii nepodepsat, říká Chovanec

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) chce podepsat reorganizaci policie po úterní Bezpečnostní radě státu. Zatím prý neslyšel jediný důvod, proč by ji podepsat neměl. Uvedl to v dnešním diskusním pořadu České televize Otázky Václava Moravce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Chovanec

Milan Chovanec | Foto: Filip Jandourek

S předsedou koaliční KDU-ČSL Pavlem Bělobrádkem se shodl na tom, že na radu by měl být pozván nejvyšší státní zástupce. Za „další možnou cestu“ Chovanec označil zřízení sněmovní vyšetřovací komise.

„Já jsem zatím neslyšel jediný argument, proč bych to neměl podepsat. Počkám na jednání Bezpečnostní rady státu,“ odpověděl ministr na dotaz, kdy reorganizaci podepíše. Poté potvrdil, že po jednání rady reorganizaci podepíše.

Babiš: ANO nechce opustit koalici. Chce, aby partneři uznali, že změny v policii nejsou připravené

Číst článek

Chovanec se zároveň ohradil proti tvrzení předsedy koaličního ANO Andreje Babiše, že hnutí nemá problémy s korupcí. Připomněl kauzu Čapího hnízda nebo Agrotecu, která se podle něj šetří „velmi zvláštně dlouho“.

ANO plánovanou reorganizaci kritizuje, na základě jeho požadavku se k věci bude ve středu konat koaliční dohodovací řízení. Na bezpečnostní radu navrženou Chovancem nechce Babiš přijít.

Vládní hádka na síti. Babiš: Překonal jste Langera. Chovanec: Byl jste mu na svatbě

Číst článek

Dnes nově uvedl, že premiérovi napíše, aby na radu mimo jiné pozval i ministra spravedlnosti za ANO Roberta Pelikána. Ten pohrozil rezignací, pokud plánované změny projdou.
Připravujeme podrobnosti

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme