České dráhy a RegioJet na poslední prázdninový víkend posílí spoje

Na železnici pojedou o posledním prázdninovém víkendu posílené spoje. Někteří dopravci tak reagují na předpokládaný zvýšený zájem cestujících spojený s návratem z dovolených před začátkem školního roku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na Českolipsku jezdí nové soupravy vlaků. Regioshark nabízí více pohodlí

Na Českolipsku jezdí nové soupravy vlaků. Regioshark nabízí více pohodlí | Foto: Tomáš Mařas | Zdroj: Český rozhlas

„Během celého víkendu, ale především pak v neděli odpoledne vypravíme desítky posilových vozů, které dohromady nabídnou několik tisíc míst k sezení navíc,“ řekl mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

Posilové vozy pojedou například na trati ze Žiliny do Prahy, čehož budou moci využít i cestující z Ostravy, Vsetína či Valašského Meziříčí.

„Další posilovanou linkou budou například vlaky z Budapešti přes Bratislavu anebo z Vídně přes Břeclav a Brno do Prahy,“ dodal Šťáhlavský.

Vyhnout se kolonám pomůže řidičům internet i poslech rádia

Číst článek

Více míst nabídne i RegioJet. „Posílí jak vnitrostátní, tak mezinárodní spoje. Žluté vlaky pojedou v neděli s maximálním počtem deseti vagonů,“ uvedla mluvčí Student Agency Petra Nováková.

Leo Express změny neplánuje. „Spoje posilovat nebudeme, nicméně upozorňujeme cestující, aby si zakoupili jízdenky včas, protože předpokládáme, že spoje budou v těchto dnech zaplněny dříve,“ podotkla mluvčí společnosti Petra Valentová.

David Černý, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme