Zeman prý nechce dramatizovat svůj spor se Sobotkou ohledně uprchlické krize

Prezident Miloš Zeman prý nechce dramatizovat svůj spor s premiérem Bohuslavem Sobotkou. Politici mají odlišný názor na uprchlickou krizi. Podle Zemana jde o organizovanou invazi. Sobotka vnímá uprchlíky jako lidi, kterým je třeba pomáhat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Držitelé klíčů od Korunní komory, Miloš Zeman a Bohuslav Sobotka

Držitelé klíčů od Korunní komory, Miloš Zeman a Bohuslav Sobotka | Foto: Filip Jandourek

Prezident Zeman dnes v pořadu TV Prima Partie řekl, že v demokratické společnosti je podobný nesoulad postojů normální.

„Já se liším s panem premiérem v tom, že on je umírněný a já jsem razantní. Teď je samozřejmě otázka nejbližších let, nikoli měsíců, kdo z nás má pravdu. Já bych si samozřejmě přál, abych pravdu neměl,“ poznamenal prezident.

Zeman tento týden na velitelském shromáždění české armády prohlásil, že se nebezpečí přiblížilo k našim hranicím. Je prý naivní se domnívat, že neexistuje souvislost mezi migrační vlnou a terorismem.

Sobotka v reakci uvedl, že nebezpečí představují teroristé, nikoliv uprchlíci, kterým je třeba pomoci. Prezident se domnívá, že takový postoj je pro Česko nebezpečný. Islámský stát podle jeho názoru nesporně dodává džihádisty do migračního proudu, což prý potvrdily teroristické útoky v Paříži.

Eva Rajlichová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme