Zeman se s končícím ministrem školství Chládkem sejde ve čtvrtek

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) v pátek představí prezidentovi svého kandidáta na nového ministra školství. Okruh adeptů, kteří připadají v úvahu, se zužuje. Návrh na odvolání Marcela Chládka (ČSSD) prezident zatím nepodepsal, s Chládkem se chce ještě sejít.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministr školství Marcel Chládek

Ministr školství Marcel Chládek | Zdroj: ČTK

„Pan prezident se s ministrem školství Marcelem Chládkem setká ve čtvrtek ve 14 hodin na Pražském hradě, tedy krátce po ukončení návštěvy Jihočeského kraje,“ potvrdil prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.

Chládek podle svého vyjádření čeká zajímavou debatu s prezidentem. Premiér se mezitím ve Strakově akademii sešel s náměstkyní ministra pro lidská práva Kateřinou Valachovou.

Zamířil za ním také prorektor Univerzity Karlovy Stanislav Štech. Za jeden z nejnaléhavějších úkolů pro nového ministra považuje začleňování hendikepovaných žáků do běžných tříd:

„Jedna stránka je deklarativně tam ty věci dát, to je dobře, že to nastalo, a druhá záležitost je pochopitelně ty věci dotáhnout. Ale to si myslím, že ví asi každý z potenciálních kandidátů.“

Chládka chce premiér odvolat kvůli tomu, že údajně šikanoval své podřízené. S informacemi přišla Mladá fronta Dnes, kterou ovládá podnikatel, vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš z hnutí ANO. Marcel Chládek se bránil tím, že se jedná o Babišův útok na jeho osobu. Babiš takové nařčení odmítá.

ČRo, Lenka Jansová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme