Zemanová si pořídila revolver a teď pořádá střelecké soutěže. Bude jich víc, slibuje Ovčáček

Nedlouho poté, co prezident Miloš Zeman vyzval Čechy k ozbrojení proti terorismu, hradní aparát zveřejnil fotku jeho ženy stojící s úsměvem před raketami ve vojenském parku. Fotografie byla pořízena během střelecké soutěže Bezpečnost v rukách žen, kterou Ivana Zemanová pořádala.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ivana Zemanová a dalších 8 účastnic soutěže ‚Bezpečnost v rukách žen‘, kterou prezidentova žena pořádala

Ivana Zemanová a dalších 8 účastnic soutěže ‚Bezpečnost v rukách žen‘, kterou prezidentova žena pořádala | Foto: Zdroj: Twitter Jiřího Ovčáčka

„Soutěž se paní Zemanová rozhodla uspořádat s cílem podpořit ženy v armádě i ostatních bezpečnostních složkách státu,“ řekl Zpravodajskému webu Českého rozhlasu prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček a doplnil:

„Soutěže se zúčastnily členky Armády České republiky, paní Zemanová, starostka Prahy 2 paní Jana Černochová nebo pražská zastupitelka Alexandra Udženija.“

„Dlouhodobým cílem paní Zemanové je podpora žen v Armádě České republiky, to znamená, že lze očekávat další akce podobného typu,“ dodal Ovčáček.

Připomněl také, že první dáma navštívila příslušnice české armády v Afghánistánu, kde bojují s terorismem.

Soutěž Bezpečnost v rukách žen proběhla v pondělí v Areálu Tankodromu Milovice. Majitel areálu si akci pochvaloval.

„Byla to moc hezká akce, střílelo víc než 15 dam. Byly to dámy, které jsou nějakým způsobem ve vztahu k paní Zemanové nebo tam měla družstvo zbrojovka, parlament a armáda. Soutěžilo se v jednotlivcích i družstvech,“ popsal majitel Vratislav Veselý.

Při otázkách na detaily akce Zpravodajský web Českého rozhlasu odkázal na Jiřího Ovčáčka.

První informace o soutěži se spolu s fotografiemi účastnic v maskáčích, jak drží diplomy s obrázky zbraní a mají medaile na krku, objevily právě na twitterovém účtu prezidentova mluvčího.

Ondřej Ditrych, politolog z Fakulty sociálních věd UK podotknul, že pořádání střelecké soutěže samo o sobě jistě není odsouzeníhodné, byť je spojení s deklarovaným cílem, tedy podporou žen v bezpečnostních složkách, nejasné.

„Problém je v tom, že aktivitám první dámy v oblasti zbraní propůjčil jednou provždy význam prezident tím, že je spojil s (marginálním) rizikem teroristických útoků na českém území,“ zdůraznil.

„Výzvy k oplocení země, ozbrojení obyvatelstva a odvozeně i podobné, třeba i dobře myšlené aktivity, jenom podněcují ve společnosti stav kolektivní paranoi, ze kterého mohou těžit nanejvýš populističtí politici,“ dodal Ditrych.

Dominika Píhová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme