Zlatého Krpálka vítaly v Jihlavě tisíce fanoušků. Tolik lidí jsem nečekal, přiznal

Judista Lukáš Krpálek je hrdina. Jako jediný český sportovec přivezl z olympijských her v Riu de Janeiru zlatou medaili. V rodné Jihlavě se Krpálek postaral o velké pozdvižení, když přivezl cenný kov ukázat zaplněnému náměstí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Krpálek během slavnostním přivítání v rodné Jihlavě

Lukáš Krpálek během slavnostním přivítání v rodné Jihlavě | Zdroj: ČTK

„Jsem hrozně moc rád, že jste mě přišli přivítat. Čekal jsem hodně lidí, ale tolik určitě ne,“ prohlásil čerstvý olympijský šampion Lukáš Krpálek po příjezdu do svého rodného města.

Toho včera na náměstí v Jihlavě vítaly tisíce lidí, mezi kterými nechyběly ani desítky malých místních judistů v kimonech.

Přehrát

00:00 / 00:00

Olympijského vítěze Lukáše Krpálka přivítaly po návratu do rodného města tisíce lidí

„To finále bylo pěkné, to se mi líbilo. Ale ten první zápas, nebo kolikátý, tak ten byl takový, že jsem si myslel, že Krpálek prohraje,“ přiznal jeden z malých judistů, který se přivítání olympijského vítěze zúčastnil.

Lukáš Krpálek se díky zisku olympijského zlata stal vzorem pro řadu judistů. Jedna historka však zaujímá nad jiné – Lukáše prý jednou v jihlavském oddíle přeprala dívka.

Podle místních judistek Andrey a Nikoly se to prý občas povede. „Na tréninku se pereme s klukama normálně, takže se to občas povede. Teď už jsou ale kluci silnější než my,“ shodly se.

Jeden muž na jihlavském náměstí zažíval ještě odlišné pocity. Mezi zástupy fanoušků stál také Krpálkův bývalý jihlavský trenér Josef Šimáček.

„Ten pocit se nedá popsat. Je to prostě báječné. Občas se vídáme i mimo tyto události, ale teď s tou plackou je to nepopsatelné. Vždycky byl trochu problémový kluk, co se týká chování. Vyvážil to ale pracovitostí. Byl jsem tvrdým trenérem, takže jsem si ho zkrotil,“ zavzpomínal juristický kouč na časy, kdy vychovával budoucího vítěze olympijských her.

Jan Kodet, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme