Zpěváka Michala Hrůzu propustili z nemocnice do domácího léčení

Zpěvák Michal Hrůza už mohl opustit rehabilitační zařízení nemocnice v pražském Motole a přesunout se do domácího léčení. Dál bude podstupovat speciální terapie. Hrůzu v polovině července v Ostravě při potyčce těžce zranili dva mladíci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Hrůza

Michal Hrůza | Foto: Adam Kebrt | Zdroj: Český rozhlas

Zdravotní stav Michala Hrůzy se podle jeho manažerky Martiny Tůmové zlepšil natolik, že mohl být propuštěn do domácího léčení se speciálním terapeutickým programem. Česká ho však ještě dlouhá cesta k úplnému uzdravení.

„Bude pokračovat dalšími terapiemi, které mu sestavil tým profesora Koláře. Na terapie bude dojíždět a v podstatě jsme rádi, že pro něj v tomto stavu může léčení probíhat právě v domácím prostředí,“ řekla Radiožurnálu Tůmová.

Přehrát

00:00 / 00:00

O propuští Michala Hrůzy do domácího léčení informoval redaktor Martin Karlík

Michal Hrůza vystupoval 16. července na ostravském Festivalu v ulicích. Po koncertě trávil čas s přáteli v jednom z barů ve Stodolní ulici. Později se pak už na ulici dostal do konfliktu se dvěma muži ve věku 18 a 19 let.

Podle státního zástupce Michala Tognera se mladíci rvali mezi sebou a Hrůza je chtěl uklidnit. Když se rozhodl zavolat policii, oba zaútočili na něj.

Po napadení skončil zpěvák v nemocnici s krvácením do mozku a v bezvědomí. Po operaci byl v umělém spánku, z něhož jej lékaři probudili 29. července. Hrůzův stav se postupně zlepšil natolik, že 11. srpna ostravskou nemocnici opustil a pokračoval v léčení v rehabilitačním zařízení.

Oba obvinění útočníci putovali do vazby, z níž byli později propuštěni. Za těžké ublížení na zdraví jim hrozí až deset let vězení.

Na oficiálních stránkách Michala Hrůzy je ode dneška poděkování všem fanouškům za podporu a také lékařům, kteří se o zpěváka starali.

Martin Hromádka, Martin Karlík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme