Zpravodaj Českého rozhlasu Robert Mikoláš získal cenu za nezávislou žurnalistiku

Reportér Robert Mikoláš získal Krameriovu cenu za nezávislou žurnalistiku v kategorii rozhlas. Cenu letos poprvé uděluje Asociace nezávislých médií.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Robert Mikoláš

Robert Mikoláš | Foto: Khalil Baalbaki

Podle Mikoláše je to ocenění nejen pro něj, ale i Český rozhlas, který poskytuje prostor přinášet ověřené, nezávislé informace.

„Nezávislé reportáže jsou bez ohledu na to, zda jsou té či oné straně nepříjemné nebo zda s vámi souhlasí nebo nesouhlasí většina lidí, důležité. O to důležitější jsou v této rozjitřené době, kdy se na nás doslova valí dezinformace ze všech stran,“ říká Mikoláš.

„Jsem hrdý na to, že pracuji v jednom z veřejnoprávních médií, které jsou pilířem demokracie,“ dodal.

Robert Mikoláš je členem zahraniční redakce od roku 1997. Reportoval o konfliktech na Balkáně, působil jako zpravodaj v Číně a jihovýchodní Asii.

Podle předsedy Asociace nezávislých médií Stanislava Novotného má udělování ceny podpořit pestrost na mediálním trhu. „Zdá se nám, že často jsou oceňováni novináři jednoho způsobu uvažování,“ vysvětlil Novotný s tím, že nová cena míří k novinářům, kteří „přinesli mnoho nového do informování společnosti“.

Iveta Vávrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme