Zrada voličů a bizarní spojení s cílem vyšachovat vítěze, komentuje Zeman vznikající koalice bez ANO

Prezident Miloš Zeman podle svého mluvčího Jiřího Ovčáčka považuje vznikající krajské koalice proti hnutí ANO za nesportovní spojování stran s cílem vyšachovat vítěze voleb. Mohlo by to prý být chápáno jako zrada voličů. V Královéhradeckém, Pardubickém a Plzeňském kraji zřejmě ANO skončí v opozici, přestože volby vyhrálo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident Miloš Zeman předal státní vyznamenání

Prezident Miloš Zeman předal státní vyznamenání | Foto: Filip Jandourek

„V některých krajích dochází podle názoru pana prezidenta k nesportovnímu a někdy až politicky bizarnímu spojování různorodých stran do koalic s jediným cílem – vyšachovat vítěze. Taková spojení mohou být chápána jako určitá zrada voličů,“ řekl mluvčí prezidenta na úterní tiskové konferenci.

Prezident Zeman podle Ovčáčka také zopakoval, že příčinu volebního neúspěchu ČSSD nevidí ve špatné práci krajů, ale v chybách strany na celostátní úrovni. Podle něj se úspěšní hejtmani ČSSD z Jihočeského kraje a z Vysočiny staví rezervovaně k vedení strany.

Jihomoravské ANO v úterý oznámilo, že vytvořilo trojblok s TOP 09 a Žít Brno a Starosty pro Jižní Moravu. Potřebují ale najít dalších 10 mandátů. V Olomouckém kraji oznámí ANO a ČSSD koaličního partnera v úterý odpoledne, jednali s ODS a KDU-ČSL. Do hlavních jednání ve středních Čechách vstupuje i ODS. Ve středu se sejde s ANO, STAN a TOP 09, které dosud jednaly o koalici.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme