Zubaři se snaží s pojišťovnami dohodnout na zvýšení úhrad v příštím roce

Zubaři by v příštím roce mohli dostat od zdravotních pojišťoven na úhradách o téměř 200 milionů korun víc. Na tomto navýšení se už dohodli, ale nemocnice proti tomu měly námitky. Na úhradách zatím dostávají zubaři od pojišťoven zhruba 9 miliard korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zubní vrtačka (ilustrační foto)

Zubní vrtačka (ilustrační foto) | Foto: Free Digital Photos

Po dnešní valné hromadě České stomatologické komory řekl její prezident Pavel Chrz, že zvýšení je nutné kvůli vysokým nákladům v oboru.

Úhrady stomatologům jsou podle něj dlouhodobě podhodnocené a jejich podíl na penězích z veřejného pojištění roste jen pomalu.

Proto hledali s pojišťovnami možný kompromis. „Kompromis jsme našli zhruba v dvouprocentním nárůstu vůči cenám roku 2014. Vůči této dohodě vznesl protest zástupce akutní lůžkové péče, tím pádem se z naší dohody stala nedohoda,“ poznamenal Chrz.

Původní dohodu podrobí ministerstvo zdravotnictví analýze. Když zjistí, že není v rozporu s právem nebo s veřejným zájmem, potvrdí ji.

Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme