Španělsko zažívá nezvykle horký květen, teploty se přehouply přes 40 stupňů

Ve Španělsku se v těchto dnech potýkají s extrémním vedrem. Teplotní rekord, 44 stupňů Celsia, naměřili včera ve Valencii. Přes 40 stupňů bylo i v Murcii, Seville nebo Córdobě. Pohotovost je kvůli horkému počasí vyhlášená ve 33 španělských provinciích. Na mnoha místech hrozí lesní požáry.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V jižní části Španělska dosahují teploty přes 40 stupňů

V jižní části Španělska dosahují teploty přes 40 stupňů | Zdroj: Reuters

Léto přišlo letos do Španělska téměř s dvouměsíčním předstihem. Tento květnový týden je podle meteorologů nejteplejším v dějinách.

Průměrné teploty jsou vyšší o 7 až 12 stupňů, než je pro toto období obvyklé. Způsobuje je horký saharský vítr z afrického kontinentu. Zasahuje pobřeží, ale dostává se i do vnitrozemí.

Bavorskem se přehnaly silné bouřky, 7 lidí je lehce zraněno

Číst článek

Následkem tepla zemřel včera v regionu Extremadura 32letý stavební dělník. Extrémní vedra by měla začít ustupovat přes víkend.

V jižní části Španělska dosahují teploty přes 40 stupňů | Foto: Reuters

Ľubica Zlochová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme