Teploty by v příštích dnech opět mohly atakovat tropickou třicítku

Příští týden by teploty opět mohly atakovat tropickou třicítku. A spíše teplo – v porovnání s dlouhodobým průměrem – by mělo být až do začátku října. Vyplývá to z týdenní předpovědi a dlouhodobého výhledu, které dnes zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slunečné počasí (ilustrančí foto)

Slunečné počasí (ilustrančí foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Začátek týden bude ještě chladnější. „V pondělí přejde přes naše území studená fronta od západu, za níž k nám bude v úterý proudit chladnější vzduch od západu,“ píše se v předpovědi.

Oteplit by se mělo ve středu a vyšší teploty by měly vydržet až do pátku. Nejtepleji bude zřejmě ve čtvrtek, kdy by mohly teploty dosáhnout až k 30 stupňům Celsia.

Přehrát

00:00 / 00:00

O počasí v příštích dnech a týdnech mluvil ve vysílání Radiožurnálu meteorolog Josef Hanzlík

Ke konci týdne se zase ochladí. „Pravděpodobně v pátek začne postupovat přes střední Evropu k východu studená fronta, za kterou se bude od jihozápadu rozšiřovat do střední Evropy tlaková výše,“ pokračují meteorologové.

ČHMÚ dnes zveřejnil také dlouhodobý výhled na následující čtyři týdny. „Období od 14. září do 11. října 2015 jako celek očekáváme teplotně nadprůměrné a srážkově průměrné,“ uvádějí.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme