Velryba zabloudila do přístavu v Buenos Aires, vyprovodila ji policie

Kolem luxusních jachet v argentinském hlavním městě Buenos Aires se proháněla velryba. Zmatený kytovec přilákal do tamního přístavu stovky zvědavců. Velryba nakonec s pomocí policejního člunu našla cestu ven na volné moře. Podle odborníků šlo mládě, které se nejspíš ztratilo své skupině.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Do městské mariny v Buenos Aires zabloudila velryba

Do městské mariny v Buenos Aires zabloudila velryba | Zdroj: Reuters

Velryba uvízla v městské marině v centru Buenos Aires, nedaleko prezidentského paláce, která má velmi úzký vstupní kanál. Policistům na člunech se i přes mlhu podařilo kytovce najít a vyprovodit ho ve spolupráci s odborníky na volné moře směrem k Brazílii.

Podle fotografií, které zaplavily sociální sítě, se původně zdálo, že jde o plejtváka malého. Po důkladnějším rozboru dostupných snímků se ale odborníci shodli, že zbloudilá velryba je mládě keporkaka, které nejspíš zabloudilo od své skupiny.

Odborníci teď doufají, že kytovec nebyl ve sladké vodě moc dlouho, protože v ní nemá svou přirozenou potravu. Z ní navíc získává i vodu, velryba by tedy mohla být dehydratovaná.

Na západním pobřeží Jižní Ameriky se v posledním roce objevily kromě velryb často i kosatky nebo delfíni. Asi před týdnem našli lidé mrtvého keporkaka na pláži Guaratiba, která leží nedaleko brazilské metropole Ria de Janeiro.

David Koubek, msk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme