Zoo Praha má nový rekord. Letos ji navštívilo nejvíc lidí za celou historii

Pražská Troja sice není v centru hlavního města, ale jezdí do ní čím dál tím víc lidí. A to díky zoologické zahradě. Ta v neděli vůbec poprvé v historii překonala hranici 1,4 milionu návštěvníků.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lemuři si brali dobroty od dětí přímo z ruky

Lemuři si brali dobroty od dětí přímo z ruky | Foto: Martin Čuřík

Přes turniket prošel jako jubilejní návštěvník jednasedmdesátiletý Luboš Holan se třemi dětmi.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pražská zoo hlásí rekordní návštěvnost. Téma připravila Pavla Firbacherová.

„Vůbec jsme s tím nepočítali, budeme chodit ještě častěji, a třeba chytneme dalšího jubilejního návštěvníka,“ říkal Holan.

Do zoo chodí Holan s rodinou asi šest krát ročně, bydlí totiž nedaleko. „Máme to do Prahy blízko, jezdíme přes tunely, máme výborné spojení. Ve všední den je to špatné, přesedat s dětmi a s kočárky není pohodlné. Když vezmeme auto, jsou zase ucpané silnice,“ vysvětloval rekordní návštěvník.

Přes to, že je venku mrazivé počasí, rodina přišla zkontrolovat želvu ostnitou, kterou letos adoptovala. Nápad s adopcí zvířátka dostala devítiletá Jessica.

Pražská zoo oslavila 85. narozeniny. Na křtiny hrabáče a žirafy přišlo přes 15 tisíc lidí

Číst článek

„Přála jsem si to na svoje narozeniny, vybírali jsme na internetu zvíře, které ještě adoptované není. Želvy mám navíc docela ráda. Nejvíce se nám líbí orangutani, sloni a samozřejmě moje želva.“ vyprávěla Jessica.

Proč je letos o pražskou zoo takový zájem, vysvětluje ředitel Pražské zoo Miroslav Bobek. „Prvním faktorem bylo velmi příznivé léto bez extrémních veder a tím druhým jsou dvě letos narozená slůňata, myslím si, že sloní samečci byli tím největším lákadlem,“ zdůvodňuje si Bobek rekordní návštěvnost.

Letos se mláďat v pražské zoo narodilo daleko více, a to přes 1100. Mezi nimi byl i nečekaně gorilí sameček Ajabu, chovatelé totiž nevěděli, že je jeho matka Shinda březí.

Letošní sezona překonala dosud nejlepší rok 2014, kdy přišlo přes 1,3 milionu návštěvníků.

ČTK, Pavla Firbacherová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme