Zoo v Táboře chce vidět několik tisíc lidí. Po půl roce znovu otevřela

Několik tisíc lidí se přišlo podívat do zoologické zahrady v Táboře. Ta po půl roce opět otevřela své brány veřejnosti. Předchozí majitel ji musel zavřít kvůli dluhům a hrozilo, že bude muset utratit některá zvířata. V dubnu ale táborskou zoo koupil za přibližně 16 milionů korun pražský developer Evžen Korec.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tygr malajský

Tygr malajský | Foto: Petr Hamerník

„Zájem lidí o návštěvu zoo je skutečně mimořádný. Nikdo to asi nečekal. Odhaduji, že teď tu může být tak 3000 návštěvníků a další stále přicházejí. Dvě parkoviště, jejichž kapacita je asi čtyři sta míst, jsou beznadějně zaplněná,“ popisuje z místa reportér Českého rozhlasu Jan Kopřiva.

Návštěvníci mají první den vstup do táborské zoo zdarma, od středy začne běžný provoz. Ceny vstupného klesnou. Místo 150 korun zaplatí lidé za běžný lístek 110 korun.

Program pro návštěvníky začal v 9 hodin ráno a potrvá až do 18.30. Připraveno je komentované krmení lvů, surikat, medvědů a dalších zvířat.

Zoologická zahrada si dnes pro školáky, kteří přinesou vysvědčení se samými jedničkami, připravila překvapení. Děti se mohou vyfotit s dravci a jeleny.

Zadluženou zoo zachránil Evžen Korec

Zoo v Táboře zahájila provoz v roce 2011. Pod bývalým majitelem Liborem Hrubým dlužila různým subjektům desítky milionů korun. V únoru letošního roku provoz pro veřejnost ukončila.

V dubnu ji koupil pražský developer Evžen Korec za přibližně 16 milionů korun. Roční náklady na provoz by podle něj měly být do deseti milionů korun. Úpravy komplexu prý zatím stály řádově miliony korun.

Největší jihočeská zoologická zahrada chová zhruba 350 zvířat, včetně velkých šelem, jako jsou medvědi, tygři a lvi. Do budoucna se chce specializovat především na chov ohrožených tuzemských druhů. V letních měsících bude zoo otevřena sedm dní v týdnu. Od listopadu do května uvidí návštěvníci zvířata jen o víkendech.

už jen pár dní a startujeme :)

Posted by ZOO Tábor on 26. červen 2015

Jan Kopřiva, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme