Sněmovní komise k Opencard vyslechla někdejšího vyšetřovatele protikorupční policie

Před sněmovní vyšetřovací komisí ke kauze Opencard dnes vypovídal poslanec KSČM Zdeněk Ondráček. V roce 2010 se jako vyšetřovatel Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality zabýval případem kontroverzní pražské karty. Prováděl mimo jiné i prohlídku kanceláří magistrátu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Opencard (ilustrační foto)

Opencard (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Ondráček měl prý tehdy dojem, že jeho tehdejší nadřízení vyšetřování záměrně brzdili. Prohlídku kanceláří pražského magistrátu také podle něj někdo dopředu vyzradil.

„Prohlídka magistrátu byla naplánována původně na 3. března, následně byla odsunuta na 4. března. Poté z rozkazu mých nadřízených byla posunuta na 9. března. Předchozí zkušenosti z jiných úkonů mi dávaly indicie, že provedení prohlídky bylo vyzrazeno,“ popsal Ondráček.

Předsedu vyšetřovací komise Bronislava Schwarze z hnutí ANO výpověď expolicisty Ondráčka nepřekvapila.

„Je vidět, že si celou věc pamatuje. Očekával jsem takovou, bohužel smutnou, odpověď. Jasně popsal pochybení v řadách policie,“ dodal Schwarz.

Kauza opencard | Foto: Český rozhlas

Jana Čermáková, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme