ŘSD odstraní omezení na D1 u Prahy. Kolony by mohly zmizet už v pátek

Silničáři začínají odstraňovat omezení na dálnici D1 u Prahy. Už od zítřka by neměli řidiči ráno čekat v nekonečných kolonách u Průhonic na příjezdu do hlavního města, v provozu by měly být opět tři pruhy. A to o tři týdny dřív, než bylo plánováno.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zaznamená i dopravní omezení

Zaznamená i dopravní omezení | Foto: Daimler

Stavbaři ze sdružení Eurovia a Colas ve spolupráci s ŘSD urychlili opravu dálnice D1 před Prahou, protože si bylo vědomi každodenních kolon.

Přitom byla opravdu opravena celá dálnice mezi prvním a devátým kilometrem komunikace D1, který byl podle Jana Rýdla z ŘSD značně poškozen.

„Museli jsme během oprav zasahovat opravdu hluboko do spodních vrstev vozovky, protože těžký provoz způsobil značné výtluky, nerovnosti a trhliny. Zároveň jsme mezi kilometry pět a devět vyměnili svodidla. Podstatně bezpečnější,“ shrnuje Jan Rýdlo a pokračuje:

„Celý úsek má nový systém odvodnění, došlo k rekonstrukci dokonce i opěrné zdi a oprav se dočkaly i krajnice a vyměnili jsme i indukční smyčku, která sčítá dopravu.“

Pro řidiče je dobrou zprávou to, že je převedení dopravy ještě více neomezí a nebudou jezdit jenom jedním jízdním pruhem.

„Stále se tímto úsekem až do úplného zprovoznění bude jezdit v režimu dva plus dva pruhy,“ dodává Jan Rýdlo.

Za ideálního stavu, tedy i za ideálního počasí, by kolony měly zmizet už v pátek ráno.

Petr Jansa, mad Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme