Místostarosta Mariánských Lázní obviněný z korupce rezignoval na svou funkci

Náměstek starosty Mariánských Lázní Petr Horký z ČSSD rezignoval na funkci na radnici. Minulý týden ho policie obvinila z braní úplatku v souvislosti s obstaráním věci veřejného zájmu. Horký vinu ale stále popírá. Původně tvrdil, že ve funkci zůstane.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Budova radnice v Mariánských Lázních

Budova radnice v Mariánských Lázních | Foto: Pavel Halla

Petr Horký podal rezignaci k 1. říjnu. Starosta města Zdeněk Král (ODS) uvedl, že rada už nového místostarostu volit nebude, protože do voleb, které se konají 10. a 11. října, by to už nedávalo smysl.

Horkého zadrželi policisté ve čtvrtek minulý týden. Po výslechu a obvinění z přijetí úplatku byl propuštěn. Horký pak uvedl, že se rozhodl rezignovat na své místo na kandidátce ČSSD do obecních voleb.

„Na základě mého zadržení a následného zahájení trestního řízení jsem po svém propuštění sdělil předsedům Místní organizace ČSSD a Krajského výkonného výboru ČSSD, že odstupuji z kandidátky sociální demokracie pro komunální volby a že pozastavuji své členství v ČSSD,“ oznámil minulý týden Horký s tím, že z funkce místostarosty a člena Rady města neodstupuje.

Rezignaci na funkci místostarosty dnes ČTK oznámil krajský předseda ČSSD Miloslav Čermák.

Obvinění Horkého souvisí s jeho hlasováním na valné hromadě akciové společnosti Chevak v roce 2012. Tehdy v rozporu s pověřením rady Mariánských Lázní hlasoval pro změny v představenstvu firmy, která na Chebsku spravuje vodovody a kanalizace a jejímiž akcionáři jsou z větší části obce a města. Jaké konkrétní protizákonné jednání, za které měl údajně žádat úplatek, spáchal, ale zatím není zcela jasné.

Horký i Vítek byli obviněni z přijetí úplatku v souvislosti s obstaráním věci veřejného zájmu. Za to jim hrozí tři až deset let vězení nebo propadnutí majetku, pokud ho spáchá úřední osoba.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme