Olomoučtí památkáři vyhráli soud s investorem Šantovka Tower

Spory okolo věžáku Šantovka Tower pokračují. Investor stavby chce podat kasační stížnost kvůli soudní při s Národním památkovým ústavem. Navíc zamýšlí podat žalobu kvůli novému územnímu plánu, který schválili olomoučtí zastupitelé.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vizualizace výškové budovy Šantovka Tower

Vizualizace výškové budovy Šantovka Tower | Zdroj: Oficiální stránky Šantovky

Městský soud dospěl k závěru, že žalobu je nutné zamítnout jako nedůvodnou.

Jednání žalovaného, tedy Národního památkového ústavu, spočívající ve zveřejnění tiskové zprávy není podle soudu ani úkonem uvnitř správního řízení, ale ani úkonem v souvislosti s ukončením správního řízení a navíc ani úkonem, který kdyby měl vliv na subjektivní práva účastníka.

Pokud by nastala situace, kdy by žalovaný ve vztahu k žalobci informoval například neobjektivně, tendenčně, zkresleně a vznikla by žalobci škoda, mohl by se obrátit na soud rozhodující v občanskoprávním řízení.

Investor Šantovky Tower s verdiktem pražského soudu nesouhlasí. „Nesouhlasíme s odůvodněním rozsudku a zcela určitě se obrátíme s kasační stížností na Nejvyšší správní soud,“ uvedl mluvčí společnosti Juraj Aláč.

Navíc zamýšlí podat žalobu na neplatnost nového olomouckého územního plánu, který v polovině září schválili olomoučtí zastupitelé. „Naše stanovisko k tomu, že podáme žalobu na neplatnost územního plánu, dále trvá,“ dodal.

Blanka Mazalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme