Exprimář klatovské pediatrie podezřelý z trýznění pacientů končí i v Rakovníku

Lékař Jiří Havránek, který prý trýznil děti v klatovské nemocnici, končí i na svém dalším působišti v Rakovníku, kde se domluvil na výpovědi. Policie případy údajného týrání pacientů v Klatovech odložila s tím, že bývalý primář Havránek nebyl kvůli psychické poruše za své jednání zodpovědný. Klatovská státní zástupkyně ale v úterý případ znovu otevřela. Havránek odmítá, že by dětem ubližoval.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nemocnice Klatovy

Nemocnice Klatovy | Foto: Jiří Kokoška

Rakovnická nemocnice o odchodu Jiřího Havránka jednala už minulý týden, kdy byl ale lékař na nemocenské.

Při nástupu do Rakovníku měl údajně zatajit své psychické problémy. Teď se ale Havránek domluvil se zařízením na výpovědi.

„Dal jsem výpověď dohodou. Chci k tomu hlavně poznamenat, že ze strany vedení to bylo více než korektní jednání,“ řekl bývalý klatovský primář s tím, že více nechce po dohodě s právníky komentovat.

Na policii se letos obrátili rodiče asi deseti pacientů ve věku do dvou let, kterým měl lékař při ošetřování způsobit bolestivá zranění. Údajně jim píchal velké dávky uklidňujících léků. Někteří málem zemřeli.

Maminka jedné z pacientek Lucie Bláhová popsala, v jakém stavu byla dcera po ošetření. „Upadla jako gumová panenka, byla jako hadr,“ tvrdí Bláhová.

Lékaři v pražské Thomayerově nemocnici začali sbírat podpisy pod petici, která požaduje objektivní posouzení celého případu.

Martin Karlík, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme